Bloc – CAT

Bloc – CAT2020-11-18T15:36:26+01:00

Cineasta israelià rep amenaces

ES CA

David Leiva

Les declaracions dels directors de “No Other Land” a la Berlinale, denunciant la política d’Israel vers les persones palestines, van provocar la polèmica.

El documental israeliano-palestí No Other Land continua causant polèmica fins i tot a Israel.

El diumenge 25 de febrer, la pel·lícula va guanyar el premi al millor documental a la Berlinale, el festival internacional de cinema de la capital alemanya. No Other Land se centra en l’activista palestí Basel Adra que, juntament … [Leer más]

By |19/04/2024|

Obrir les carreteres a Gaza

ES CA

Rubén Vargas

Passen els mesos. És el sisè mes de bombardejos i l’assassinat de més de 31.000 persones palestines, segons els darrers recomptes a la Franja de Gaza.

La gran majoria, unes 25.000, són dones i menors. La xifra real serà més gran, ja que no s’han pogut recuperar els cossos de moltes persones que segueixen atrapades sota la runa.

Gaza ha estat dividida entre la zona nord i la zona del sud. A Rafah, al sud, s’amunteguen … [Leer más]

By |15/04/2024|

#16M: Jornada antiracista: Sevilla

ES CA

El dissabte 16 de març va començar la setmana de mobilitzacions internacionals contra el racisme i el feixisme, convocada per la xarxa global World Against Racism.

La gent de Marx21 vam participar molt activament en impulsar aquestes protestes unitàries, igual que ho van fer els nostres grups germans en altres parts del món.


Destruir els règims basats en la nacionalitat de les persones

Patricia Sandoval, activista migrante

El dissabte, 17 de març, horari 12.00 hores, trobada plaça Dr. … [Leer más]

By |10/04/2024|

#16M: Jornada antiracista: Barcelona

ES CA

El dissabte 16 de març va començar la setmana de mobilitzacions internacionals contra el racisme i el feixisme, convocada per la xarxa global World Against Racism.

La gent de Marx21 vam participar molt activament en impulsar aquestes protestes unitàries, igual que ho van fer els nostres grups germans en altres parts del món.


Unim-nos per un món sense racisme ni feixisme

Rosana Carvalho Paiva

El dissabte 16 de març, Barcelona es va unir a les més de 30 … [Leer más]

By , |10/04/2024|

OTAN no, bases fora, ni a Menorca ni enlloc

ES CA

Sergio Loris

En ple divendres Sant (29 de març) ens despertàvem amb la notícia que Maó era el port elegit pel ministeri de defensa per ser la tercera base naval de l’OTAN a l’Estat espanyol. La notícia va córrer com la pólvora pel camí de cavalls menorquí, antany el camí que recorrien els genets missatgers per anunciar l’arribada d’enemics i pirates.

Als diferents xats d’organitzacions polítiques i d’activisme hi havia força enrenou, i s’anaven llançant al vol … [Leer más]

By |09/04/2024|

Eleccions basques: Vota EH Bildu… amb crítiques

ES CA

David Karvala

El diumenge 21 d’abril del 2024, se celebraran les eleccions al Parlament Basc.

Una revelació és que algunes enquestes donen com a guanyadora la candidatura de l’esquerra abertzale, EH Bildu (EHB). Encara que no fos així, sembla segur que el resultat estarà molt ajustat entre EHB i el partit històricament hegemònic al territori, el Partit Nacionalista Basc (PNB).

A les eleccions de l’any 2016, EH Bildu va obtenir el 21,13% i 18 escons, davant el 37,36% … [Leer más]

By |06/04/2024|

Argentina: el passat i el futur enfrontats i en disputa

ES CA PT

“Sense oblit i sense perdó!” Avui més que mai. Escriu Heike Schaumberg des de Buenos Aires

El 24 de març és una data molt important al calendari anual a l’Argentina; potser des de fa quatre dècades la més important de l’any. És la data que des dels drets humans recorda el cop militar i les 30 mil persones desaparegudes i assassinades per la junta militar que es va apoderar del govern entre 1976 … [Leer más]

By |01/04/2024|

La corrupció: el capitalisme realment existent

ES CA

Xoán Vázquez

Quan semblava que la magnitud dels fraus durant la pandèmia ja estava quantificada, després que l’any 2022 s’auditessin 355,6 milions d’euros amb el balanç de 4 casos als tribunals i 5 a la Fiscalia Anticorrupció, nous casos de venda de vacunes, mascaretes i respiradors a preu exorbitants o cobrats sense arribar a lliurar el material, s’han convertit aquests primers mesos de 2024 en un nou rierol de merda.

No es pot qualificar altrament aquesta fase … [Leer más]

By |29/03/2024|

Ni OTAN ni Putin: Contra tot imperialisme

ES CA

Marx21

El món és un lloc cada cop més mortífer. Als problemes ja crònics de col·lapse climàtic, pujada de l’extrema dreta, etc., s’hi han sumat cada cop més conflictes armats.

Hi ha la invasió russa a Ucraïna, el genocidi que porta a terme l’Estat israelià contra el poble palestí, i innombrables conflictes més que ni entren a les notícies.

Lluny d’intentar contrarestar aquesta deriva militarista, la Unió Europea l’està impulsant.

Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, … [Leer más]

By |27/03/2024|

Butlletí 53: Ni OTAN ni Putin: Contra tot imperialisme

Butlletí de Marx21.net · no. 53 · 27/03/2024

ES CA

◾️ Ni OTAN ni Putin: Contra tot imperialisme

«L’antiimperialisme de veritat implica rebutjar tot el sistema, no donar suport a un contrincant imperialista davant d’un altre…Avui dia, dins d’occident, no hi ha antiimperialisme sense rebutjar fermament i abans que res el paper i la intervenció de l’OTAN… cosa que no significa de cap manera justificar ni donar suport a l’agressió de Putin.» Seguir llegint…

◾️ La corrupció: el … [Leer más]

By |27/03/2024|

Neteja en lluita a Lugo

ES CA

Marx21

El març de 2022, les netejadores del museu Guggenheim, a Bilbao, aconseguien una victòria històrica després de 285 dies de vaga: un increment salarial del 20% i un alleugeriment en les càrregues de treball.

Ara, amb el conveni caducat des de l’any 2021, les 1.800 treballadores del sector de la neteja de Lugo compleixen més de 100 dies de vaga.

L’atur indefinit convocat el 16 d’octubre passat pels sindicats CIG, CCOO i UGT pretén aconseguir de la … [Leer más]

By |25/03/2024|

La Constitució espanyola i la discapacitat

ES CA

Nino Olmeda

El Congrés dels Diputats va aprovar recentment la reforma de l’article 49 de la Constitució per eliminar el terme “disminuïts”, que suposava un menyspreu a les persones amb alguna discapacitat.

Va comptar amb el suport de tots els grups parlamentaris menys el de Vox, l’extrema dreta, que mai no s’havia pronunciat tan descaradament en contra de la dignitat de les persones amb diferents capacitats.

Discriminatori

Aquesta era una demanda històrica de les persones amb discapacitat a l’Estat … [Leer más]

By |25/03/2024|
Ir a Arriba