Per què marx21.net?

Per què marx21.net?2021-06-16T15:29:40+01:00

PER QUÈ MARX21?

Volem canviar-ho tot

I volem una revolució on puguem ballar…

  • Prou de conformar-se amb gestionar el sistema.
  • Prou de clubs de fans de mandataris… o d’estrelles de la TV.
  • Volem canviar el món… i pensem que és possible.
  • Volem organitzar-nos políticament per contribuir-hi.
  • I pensem que l’anticapitalisme pot ser interessant, amigable… i diferent.

El món està en crisi, econòmica, ecològica… i també política. Cal, més que mai, un canvi radical.

Els partits socialdemòcrates —que ja ni tan sols fan veure que implementaran reformes— fa molt de temps que no representen una alternativa al capitalisme.

Els vells partits comunistes tampoc ho fan; durant dècades defensaven dictadures de capitalisme d’estat que ara són variants del capitalisme de mercat.

Fins i tot partits com Syriza i Podem que van despertar moltes esperances han demostrat tenir grans limitacions, com demostra la brutal aplicació de l’austeritat per part de Syriza a Grècia.

Les persones que ens unim a marx21.net ens inspirem en una altra visió.

Pensem que les solucions no arribaran a través de reformes dins del sistema, ni de la construcció de suposats “espais alliberats”. Cal una revolució socialista des de baix, on ha de jugar un paper clau la classe treballadora, amb tota la seva diversitat.

La nostra visió del socialisme com un procés d’autoemancipació inclou l’alliberament de les dones i de les persones LGTB+, l’antiracisme (especialment la lluita contra la islamofòbia), l’internacionalisme, l’antiimperialisme, l’autodeterminació dels pobles, la defensa del medi ambient…

Ser anticapitalista ha d’implicar la participació activa en moviments amplis que lluiten en aquests àmbits.

Però cada vegada que lluitem, se’ns plantegen dilemes: Acceptem unes petites millores, o anem a per totes? Ens fiem de les institucions? Rebutgem qualsevol tipus d’unitat amb gent que pensa de manera diferent?…

Així que no n’hi ha prou amb desitjar un canvi. Hem d’aprendre de les lluites del passat per evitar cometre les mateixes errades. El marxisme revolucionari és precisament una destil·lació d’aquestes lluites, i per tant una eina de combat, no un joc acadèmic.

Per això, volem treballar com una xarxa d’activistes (actualment molt modesta) que col·lectivament es forma, debat i participa a lluites concretes; defensant les idees marxistes dins les mateixes.

Si estàs d’acord amb el que diem…

MARX21 CATALUNYA

Marx21 Catalunya: què fem?

BUTLLETINS

TWITTER

CANAL YOUTUBE

Grabaciones de las charlas de las jornadas de 2020

FULLETS

Ir a Arriba