Marx21

ES CA

Suplement sindicats | Preguntes típiques | Sindicalisme ultra? | Les contradiccions del sindicalisme


Després de molts anys en què les lluites sindicals (amb poques excepcions) brillaven per la seva absència, ara les vagues s’estan convertint en una cosa més habitual.

Un exemple destacat és la Gran Bretanya, on cada cop més sectors, des dels ferrocarrils fins a l’ensenyament, estan realitzant una sèrie de vagues. Alguns dels dirigents sindicals més combatius han esdevingut figures molt populars, com és el cas del secretari general del sindicat ferroviari RMT, Mick Lynch.

Però fins i tot aquest sindicat va desconvocar dos dies de vaga com a senyal de respecte després de la mort de la reina britànica. Va ser un petit indici dels límits del seu radicalisme; segurament n’hi haurà d’altres, més greus.

En tot cas, les vagues obren moltes possibilitats alhora de possibles problemes.

Per armar davant aquesta situació activistes anticapitalistes amb poca experiència de lluites sindicals, la nostra publicació germana a Gran Bretanya, Socialist Worker, va publicar una sèrie de notes sobre el tema.

Tot i no arribar al nivell actual de la Gran Bretanya, l’Estat espanyol està vivint una certa reactivació —molt necessària— de les lluites sindicals. Ens va semblar important difondre aquests arguments i experiències.

Aquest suplement inclou traduccions de les notes, a més de materials propis. Un text nou tracta els intents de l’extrema dreta de colar-se entre la classe treballadora mitjançant “sindicats” fatxes. Un altre analitza les contradiccions del sindicalisme i planteja estratègies per respondre de manera efectiva a aquestes contradiccions des de l’esquerra radical.

Suplemento sindicatos | Preguntas típicas | ¿Sindicalismo ultra? | Las contradicciones del sindicalismo

Baixar com PDF de DIN A4 | PDF de DIN A3 (per imprimir a copisteries)


T’agrada el que diem?

Vull més informació

Vull unir-me a Marx21