ES CA

Charlie Kimber

Els mitjans de comunicació han estat utilitzant tàctiques intimidatòries i culpant els homes homosexuals i bisexuals dels creixents casos de verola del mico.

El pànic als principals mitjans de comunicació per la verola del mico està amenaçant amb una nova epidèmia de racisme i homofòbia. Els esgarrifosos mites d’una malaltia que, a la ment de molts editors, es propaga principalment entre els homes africans homosexuals i bisexuals estan fent que el brot sigui més difícil d’abordar. Alguns mitjans de comunicació fins i tot han preguntat si la seva propagació és una “nova Covid” que arrasarà el món.

Això és una ximpleria. Per començar, ja hi ha vacunes i tractaments altament efectius per a la verola del mico. I és molt més difícil de propagar que la Covid perquè no es contagia entre persones a través de la transmissió per aerosol, no es contrau en respirar petites gotes de virus a l’aire contaminat.

L’Organització Mundial de la Salut diu que la majoria dels infectats es recuperaran sense tractament. Però pot ser més greu, especialment en nens petits, dones embarassades i persones immunodeprimides. El virus de la verola del simi s’origina a les àrees de la selva tropical de l’oest i centre d’Àfrica, on és relativament comú.

La majoria de les persones que contrauen el virus ho fan després del contacte amb animals infectats o amb la seva femta. En part, això reflecteix la manera com els humans envaeixen cada vegada més les àrees silvestres. El virus no es transmet principalment entre humans a través del sexe.

Es propaga principalment a través del contacte físic proper i per la roba de vestir o de llit contaminada. Suggerir que el virus afecta principalment homes africans que tenen sexe amb homes els estigmatitza, cosa que fa que la malaltia sigui més difícil d’aturar. També crea una falsa sensació de seguretat per als altres.


Aquest article va aparèixer al Socialist Worker, la nostra publicació germana a la Gran Bretanya.