ES CA

Andrea Cassà Dieguez

Després de la protesta del 15 de febrer contra l’entrada de VOX al Parlament de Catalunya, unes poques persones ens vam reunir per planificar activitats futures. Vam decidir mobilitzar-nos per al 20M “Dia Mundial contra el Racisme”. Vam començar a tenir reunions d’organització de Zoom setmanals a les quals assistien entre 5 i 10 persones. Vam formar UFCR Vall d’Aro ja que la majoria de les persones involucrades eren d’aquesta zona.

Va convidar a participar a l’acte del 20M a Jordi Perales, un conegut activista de la comunitat gitana, perquè parlés sobre l’Holocaust i el racisme anti-gitano. Molts dels que van votar a Vox a nivell local procedeixen d’aquesta comunitat. També van parlar un activista musulmà local i un jove africà que havien estat víctimes de la violència institucional. Vam poder comptar amb la magnífica col·laboració d’un poeta el qual ens va recitar poemes sobre refugiats i fins i tot d’un pianista, el qual va harmonitzar l’acte amb latin jazz.

L’esdeveniment va ser un èxit amb l’assistència d’unes 60 persones. TV Costa Brava va entrevistar alguns de nosaltres i un professor de l’escola secundària local va convidar al Jordi a tornar per parlar amb els seus alumnes.

Ara estem organitzant alguns esdeveniments futurs que inclouen dues reunions en línia. Una es prepara per a finals d’abril, amb ponents internacionals (Grècia, Regne Unit, etc.) per parlar de les lliçons de la lluita unitària contra el feixisme. L’altra al maig coincidint amb la setmana de George Floyd amb una ponent de Black Lives Matter d’EUA. També estem planejant una manifestació el 25M per a la setmana de George Floyd.