ES CA

Juan Antonio Gilabert

El 27 de gener, vaig anar a Madrid a la manifestació per Palestina. El recorregut va ser des d’Atocha a Plaza España. Un recorregut una mica llarg, però necessari, perquè hi havia molta assistència i necessitàvem que se’ns sentís. Totes les veus cridaven per una “Palestina lliure” “Parin el genocidi”, o “Israel assassí”.

Un dia després que la Cort Penal Internacional exigís a Israel fer tot el possible per evitar un genocidi, els carrers de Madrid, com dic, es van omplir de manifestants. Abans, a totes les grans ciutats de l’Estat espanyol i altres poblacions, es van realitzar manifestacions multitudinàries (A Sevilla han estat setmanals) perquè Israel pari la massacre a Gaza, que en aquests moments està duent a terme amb l’excusa de l’acció de Hamàs a territori israelià, del 7 d’octubre. Però el que també es reivindica a les actuals manifestacions pro palestines i també a la gran manifestació estatal de Madrid, és que Israel porta massacrant el poble palestí des del 1948 i que ha passat de les resolucions de l’ONU, fins ara.

La manifestació a Madrid va ser molt nombrosa, amb desenes de milers de persones que, amb un to festiu, es van manifestar, pacíficament però amb missatges molt forts i clars.

Un dels missatges que es van escoltar va ser que l’Estat espanyol havia de tallar relacions diplomàtiques amb l’estat israelià. Un altre càntic que s’escoltava al llarg de la manifestació va ser que s’implementés un boicot contra l’estat d’Israel, les empreses israelianes i contra les de fora del país que s’han posat de banda de l’estat sionista.

Això es va posar de manifest quan la manifestació va passar per Gran Via, un dels carrers comercials de Madrid i des de la manifestació, es va acusar les empreses que donen suport a l’estat sionista d’empreses assassines. Tant va ser així, que la manifestació va arribar a parar-se davant les diferents seus d’aquestes empreses. La sorpresa de les i els clients va ser tremenda. També jo em vaig sorprendre per la quantitat de manifestants que se sumaven al crit d’“assassina, assassina” en passar per les seus de Burger King o Zara.

Ja des de les manifestacions a Sevilla i a les altres ciutats de l’Estat espanyol i també a l’estatal de Madrid, es va notant un increment en la indignació de la gent i se sent un rebuig creixent vers l’estat israelià i de suport al poble palestí.

Això ha fet que tant el President com el Rei hagin donat suport públicament a la implementació de dos estats. Però per a mi, les manifestacions a favor del poble palestí, han de pujar un nivell més i començar a centrar-se a exigir el cessament de relacions diplomàtiques amb l’estat sionista d’Israel, fent concentracions tant davant les ambaixades d’Israel, com davant les empreses espanyoles que donen suport a l’estat sionista.

Des de Marx21, creiem que la idea de dos estats no porta enlloc i que la solució és un sol país per a palestins, israelians, ateus… amb drets iguals per a tothom.

L’estat sionista israelià és hereu del nacionalisme més ranci i sempre serà un càncer per a l’Orient Mitjà i, sobretot, per a el mateix poble jueu.

El diumenge, 4 de febrer, ens tornem a mobilitzar per Palestina, i Sàhara, a Sevilla; a més ja estan decidides diverses manifestacions de solidaritat amb Palestina en altres llocs l’Estat.