Lluites: notícies del front

ES CA

Marx21

Les i els veïns de Peckham, un barri divers del sud de Londres, van aconseguir parar una deportació, després d’una batuda policial. Van demostrar que les protestes unitàries funcionen.

Un grup de policies havia detingut un home a qui van acusar d’haver-se quedat a la Gran Bretanya després de caducar el seu visat. Però persones del barri van començar a envoltar la furgoneta de la policia per impedir que se l’emportessin. Igual que va passar en una acció semblant a Glasgow l’any passat, en veure què estava passant, cada vegada més gent es va sumar a la protesta.

La protesta es va mantenir durant quatre hores, malgrat els intents de la policia de trencar-la. Com va denunciar una veïna: “Van portar més policies i van intentar obrir-se pas entre la multitud empenyent-nos. Tothom va seure.”

Nicola, activista local de Stand Up To Racism (SUTR, moviment germà d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme), va dir: “La policia va intentar arrestar diversos activistes que tenien davant a l’asseguda, però altres persones que també estaven assegudes els van subjectar i la policia es va rendir.”

“Finalment, després de moltes protestes, la policia va anunciar que deixarien anar l’home detingut. Però van trigar com a mitja hora perquè realment obrissin les portes de la furgo, així que ens vam quedar tots, exigint el seu alliberament”.

SUTR va celebrar la protesta, subratllant que la lluita havia de continuar: “Totes les persones refugiades i migrants són benvingudes aquí.”

Mentrestant, el govern britànic intenta posar en marxa un programa per enviar sol·licitants d’asil a centres a Rwanda, durant el procés dels seus casos.

Gràcies a les protestes al carrer de SUTR i recursos legals impulsats per l’ONG Care4Calais i el sindicat PCS, es va aconseguir aturar el primer vol de deportacions a Rwanda.


Foto: Guy Smallman