ES CA

Carmen Gómez Serrano

Dimecres 13 de març a la tarda, al cor del barri de La Verneda, al districte de Sant Martí de Barcelona, va sortir un grup divers de persones per enganxar cartells per a la manifestació internacional convocada per al dissabte 16 de març en contra del racisme i el feixisme.

Es destaca la unitat de totes les forces polítiques de l’espectre d’esquerres del territori. Hi van assistir persones de les següents forces polítiques: PSC, Barcelona en Comú, ERC, les CUP, Podem i Marx 21.

Es va fer una crida als moviments sindicals que no es va poder tancar a temps, però així i tot van fer presència persones afiliades a CCOO i CNT.

També hi van participar veïnes i veïns del barri de la Verneda, barri de llarga tradició combativa.

Companyes del nostre grup, Marx21, han tingut un paper clau en la crida a la unitat contra els discursos d’odi. També es destaca el treball de les companyes d’Esquerra Republicana, ja que van tenir la presència més gran de persones en l’acció.

Des d’Unitat contra el Racisme i el Feixisme de Sant Martí es treballa per fer arribar la convocatòria de la manifestació del #16M a tot el Districte; així com que s’està preparant una propera xerrada sobre Islamofòbia i dones musulmanes, ja que va tenir tant d’interès la primera que es va fer que es vol repetir i arribar a més gent.


Manifestació: Unim-nos per un món sense racisme ni feixisme
Dissabte 16 de març, 17 h, Plaça Universitat, Barcelona

+ info: https://ucfr.cat/2024/02/15/mani-16m2024