ES CA

Nayelly Faura, militant de la CGT a l’Hospital Clínic de Barcelona i col·laboradora de Marx21, explica la importància d’organitzar-se al lloc de feina.

Totes i tots treballem, passem gran part del nostre temps a la feina.

Pensar que la feina és un lloc hostil per exercir els nostres valors es molt freqüent; però sabem quant? Som conscients de quant, qui i com es decideix per nosaltres, els i les treballadores?

He treballat amb un contracte d’obra i servei, i la persona es reincorpora: quants dies he generat de vacances, on ho puc mirar? Si no em paguen bé o no em donen la informació correcta i acurada, a qui puc recórrer? Si tot i preguntar-ho em donen informació parcial, no em tracten bé, a qui puc recórrer?

No, el sindicalisme no és inútil, el sindicalisme està absolutament vigent. És clar que no el dels sindicats propatronal, que desprès obtenen el dret a portes giratòries, totes sabem del què parlem…

Estar informat i poder ser defensat per un sindicat és absolutament necessari en tots els centres de treball. Nosaltres com a secció de la CGT Hospital Clínic de Barcelona ho tenim claríssim.

En aquest moment, estem intentant negociar el conveni col·lectiu, que es el document més important que regeix les normes, drets i deures que tenim els i les treballadores, però el tenim caducat des de l’any 2019, amb la pandèmia pel mig, les mesures extraordinàries i altres burocràcies vàries, com l’absorció de l’Hospital Plató, fets que han fet que fins ara no tinguem conveni “nou” vigent.

El passat 26 de juliol, l’empresa liderada per el Sr. Josep Mª Campistol i la Sra. Pilar Varela van llençar una proposta absolutament punitiva cap a la plantilla: reestructuració dels dies de vacances, de dies personals i de dies d’indisposició. Sense plantejar-se que la manca d’organització i gestió dels recursos humans poden pal·liar en gran mesura aquestes mancances.

En lloc d’optimitzar els recursos i mirar d’organitzar més les cobertures del personal, van decidir plantejar retallades de drets al personal contractat. Des de la CGT Clínic no ho volem assumir ni volem deixar-los màniga ampla per fer de les nostres vides laborals, vides precàries, sense conciliació familiar, i amb més restriccions a l’hora de poder descansar.

Ni un pas enrere!! Per això, anarcosindicalisme sempre!

Breument i sense entrar massa en detall, voldríem explicar que tot allò que no es lluita vehementment, es perd, que tot el que es perd NO es recupera.

Que el conveni col·lectiu està per a millorar l’Estatut dels Treballadors/res. L’Estatut dels Treballadors/res conté el mínims, i és el conveni el que té l’oportunitat de millorar-los.

Per tant des de la secció sindical de la CGT Clínic, us animem a participar en el dia a dia de la vostra empresa, no deixeu que altres decideixin quina precarietat heu d’assumir, si no l’assumiu feu manifestacions, “escratxes”, comunicats o informatius, la gent no som tonta ni estem absorts en temes banals. Recuperem la capacitat d’anàlisi!!