ES CA

Rubén Vargas

Avui dissabte, 28 d’octubre, al voltant de 300 persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament d’Avilés per mostrar el seu suport amb el poble palestí i per denunciar el genocidi que s’està duent a terme a Gaza amb aquesta nova ronda de bombardejos per part de l’Estat sionista israelià.

La concentració va ser convocada per diversos col·lectius entre ells el Comitè de Solidaritat amb la Causa Àrab, les Rudes d’Avilés, la Soldepaz Pachakuti i la Coordinadora d’ONGD del Principat d’Astúries. La Concentració va començar amb unes proclames al cant de “No és una guerra és un genocidi!”, “Israel assassina!”, “Que visqui la lluita del poble palestí!”, “Des del riu fins al mar Palestina vencerà!”, “Intifada!”, “Palestina Llibertat!” i “Gaza resisteix Palestina existeix!”.

A més, hi va haver cants criticant el suport deplorable i immoral de la UE i d’EUA cap a l’Estat israelià tant diplomàtic com militar. Mentrestant aquest últim segueix massacrant civils indiscriminadament de llarg i ample de la Franja de Gaza, assassinant famílies senceres a casa seva, destruint hospitals, ambulàncies, instal·lacions de la UNRWA i fleques entre d’altres.

Alhora, nega l’accés de tota ajuda humanitària bloquejant el flux d’aliment, aigua, medicaments i combustible a la Franja. El nombre de morts a la franja de Gaza avui supera els 7.000 i continuarà augmentant mentre el bombardeig segueixi.

L’activista Miquel Àngel San Miguel Valduérteles del Comitè de Solidaritat amb la Causa Àrab d’Astúries va tocar una cançó solemne amb el saxofon per les víctimes del Genocidi i l’Apartheid que Israel imposa al Poble Palestí.

Estudiants musulmanes van llegir un manifest de condemna als governs d’occident i en suport a la població palestina i es va onejar una gran bandera palestina on es podia llegir “Stop xenocidiu governen còmplice, boicot Israel, intifada”.

Es va recordar també que per al dissabte 4 de novembre hi haurà una altra manifestació important convocada per la Plataforma per Palestina a Gijón a les 12:00 que sortirà des de la Plaça del Humedal.

Des de Marx21 mostrem tota la nostra solidaritat amb el poble palestí i la seva lluita d’emancipació i donem suport que des de baix la classe treballadora en conjunt surti al carrer en accions com aquestes per exercir tota la pressió possible perquè els governs retirin el seu suport incondicional a l’Estat israelià.