Lluites: notícies del front

ES CA

Com a activista, i ciutadana que viu a Madrid, no es podia esperar com viuria un Déjà vu, us situo. Novembre de 2022, Madrid va sortir als carrers per defensar una sanitat pública i de qualitat, ja que els metges estaven atenent molts pacients —amb temps de consulta pautats i acabaven rendits i exhausts—, i sense ser valorats i exigint-los més rendiment. Metges treballant 24 hores al dia, gairebé sense descansos, els mateixos que estan establerts per la llei.

Poc importava a la nostra presidenta. El col·lectiu no podia més, i va decidir posar-se en vaga i manifestar-se. I com no havíem d’estar les persones que per vocació portem la lluita pel que ens sembla injust, pels nostres drets, empatitzant amb un col·lectiu que s’ha deixat la pell sempre, però que, els darrers anys, ens ha cuidat després d’una pandèmia a nivell mundial.

Després de la manifestació de l’11N 2022, es va aconseguir fa pocs dies que els pugessin el salari i que es pautessin més minuts per a cada consulta d’atenció primària.

Però no han valorat els nostres metges, la majoria han marxat i ara ens trobem de nou en una situació molt precària, perquè no tenim metges, llistes d’espera amb especialistes de més de 6 mesos, i cites per a l’atenció primària de setmanes, el col·lectiu no en té la culpa, tota recau en la nostra presidenta que va tornar a veure com el 12 de febrer els carrers de Madrid s’omplien d’indignació, de repulsa, per no cuidar un dels pilars que més necessitem els ciutadans. Tot i així, ens vam omplim de força, d’energia per recolzar de nou el nostre col·lectiu i sortim als carrers amb totes les ganes i energia, suport i empatia que el col·lectiu necessitava.

De nou per a ella no n’hi ha prou, els seus titulars com, “només han sortit 25 metges”, són deleznables, perquè la nostra presidenta l’únic que vol és privatitzar la sanitat, així que tot el que fem mai no li semblarà suficient.

Tot i així, no ens rendirem, i seguirem lluitant pel que considerem just, no demanem almoina, només la nostra sanitat pública, que ens cuida i ens protegeix.

Perquè la sanitat pública no es ven, es defensa!

  • Ángeles García Corbelle