ES CA

Xoán Vázquez

L’organització del NYC Pride va anunciar el lema oficial per 2021, “La lluita continua”, com el referent de la programació i els esdeveniments d’aquest any a la ciutat de Nova York: “En una època de tremenda adversitat per a la comunitat en molts fronts, aquest lema reflecteix la multitud de batalles que hem estat lliurant com a país i com a ciutat”, van declarar.

“Amb la pandèmia del coronavirus encara en curs, els problemes de brutalitat policial, l’alarmant taxa d’assassinats de POC (persones de color) trans, les dificultats econòmiques, els desastres climàtics, els esforços violents per privar dels seus drets als votants, els nostres drets com a comunitat estan sent qüestionats a nivell de la Cort Suprema, i encara més, estem enmig de moltes lluites diferents.”

“Dins d’aquest reconeixement del que estem lluitant i els desafiaments a què ens enfrontem, també hem de trobar la força, units, per continuar la lluita”, va dir André Thomas, copresident de NYC Pride.

“Estem lluitant per nosaltres mateixos, lluitant per els i les BIPOC (persones negres, indígenes i de color) dels membres trans de la nostra comunitat, i lluitant per les generacions futures. El fer d’aquest el lema de 2021 per NYC Pride, reconeixem tot el que hem aconseguit i mirem vers el que encara queda per fer. Els esdeveniments del NYC Pride ofereixen l’oportunitat de reunir-nos en comunitat i ressaltar la diversitat, la resistència i el poder de la comunitat LGBTQIA+, donant-nos l’energia i l’esperit que necessitem per a continuar la lluita.”

No a la policia

L’organització del NYC Pride ha pres mesures per prohibir que els oficials de policia participin en la desfilada i esdeveniments associats. Els organitzadors els van dir a la Lliga d’Acció d’Oficials Gay (GOAL), que representa els oficials de la policia de Nova York, i a altres agències policials que s’identifiquen dins de la comunitat LGBTQ, que no serien benvinguts a la desfilada.

La prohibició evitarà que els oficials i altre personal de les forces de l’ordre participin en la desfilada de l’Orgull de Nova York fins com a mínim l’any 2025.

També se li demanarà a la policia de Nova York que es mantingui al menys a una quadra dels esdeveniments relacionats amb el NYC Pride, inclosa la desfilada.

L’eliminació de les forces de l’ordre de NYC Pride es produeix després que els organitzadors s’han enfrontat a la pressió dels activistes durant anys per prohibir la participació de la policia en l’esdeveniment. Aquesta pressió va augmentar en l’últim any després de la mort de George Floyd i altres incidents de brutalitat policial.

Fúria trans a Madrid

Orgullo crítico a Madrid ha escollit la llei trans com a tema de referència als actes d’aquest any.

“Ni sexe assignat, ni gènere demostrat. Fúria trans contra tota autoritat” és el lema de la festa que organitzen el dia 27 de juny.

Dilluns 28 la manifestació reclamarà una llei trans accessible per a tothom: migrants, menors, refugiats…