Roger Serrano

[Castellano]

Passat l’estiu i amb el curs anterior ja acabat, comença un nou curs a Nou Barris amb un panorama clarament diferent.

Avui, passar pel Carrer Japó de Prosperitat és un viu reflex de com deixar fora de joc una campanya racista islamòfoba impulsada per organitzacions feixistes.

Gràcies al treball associatiu del barri amb el suport dels moviments socials i després de desemmascarar al districte els partits feixistes que feien campanya contra l’obertura de la mesquita —amb l’inici de processos judicials per delicte d’odi contra aquests— (Democracia Nacional, PxC, etc), s’ha normalitzat l’activitat habitual de la mesquita.

Ara, a penes queden poc més de 5 pancartetes als balcons del carrer en contra de la mesquita, a diferència de la bestialitat que hi havia abans, evidenciant-se així el nucli dur irreductible que viu de l’odi cap al propi veïnat.

Fins i tot veïnes del carrer que en un principi s’oposaven a l’obertura de la mesquita han baixat a disculpar-se i conèixer realment aquest espai i la seva gent.

Per a altra banda, els diversos atacs feixistes al Casal Popular 3 Voltes Rebel de Nou Barris, perpetrats per membres de Democracia Nacional i Hermanos Cruzados, amb el seu punt culminant a finals d’aquest juliol, han acabat amb un resultat totalment positiu per al moviment antifeixista a Nou Barris gràcies a la campanya de visibilització i denúncia feta des del Casal i col·lectius afins.

Gran part del veïnat ha pogut veure en primera persona com el feixisme és un problema real al seu barri, deixant de ser aquest una qüestió amagada en els llibres d’història o una baralla “entre bandes d’unionistes i independentistes”.

Com a conseqüència Democracia Nacional ha quedat arraconada i internament ha implosionat. El sector barceloní més visceral ha rebut un ultimàtum del que pretén ser un partit feixista europeu “de traje i corbata” amb representació institucional, sent expulsats o cessats diversos responsables de Catalunya. Aquest és el cas de l’Albert Bruguera, veí de Nou Barris i delegat a Catalunya de DN durant la campanya islamòfoba a Carrer Japó i els atacs al Casal Popular 3VR —on ell era dels principals agitadors— que ha estat expulsat.

Sigui com sigui la seva regeneració, Democracia Nacional ja ha quedat desemmascarada i marcada a Nou Barris.

Tot això només ha estat possible gràcies a l’esforç i constància en la lluita de totes nosaltres, des de les Associacions de Veïns i Veïnes i casals, fins als espais polítics més revolucionaris. I com a resultat, a Nou Barris tenim un altre precedent i exemple de victòria en pro a la convivència en la diversitat.

Si el teixit veïnal i associatiu, entitats i organitzacions treballem i lluitem juntes unitàriament colze a colze cap a la construcció d’una convivència real i en contra del feixisme i l’extrema dreta creixent, no deixarem cap espai al discurs de l’odi als nostres barris.

Tenim més feina en endavant, però la realitat és que després de la campanya contra la mesquita i l’atac al Casal Popular 3 Voltes Rebel, amb tot el curro que hem fet des dels moviments, estem a res d’eradicar Democracia Nacional del panorama públic a Nou Barris i impedir que qualsevol altre organització feixista pugui prendre el seu relleu.

Seguim! Per uns barris lliures de feixisme i tota opressió!


Veure també: Nou Barris contra el feixisme i el racisme

Roger Serrano és activista d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme – Barcelona Nord. Segueix-los a Facebook i Twitter.