Kadijatu Dem Njie

[En castellà]

El passat dissabte 11 de març va tenir lloc a l’Espai Jove Fontana (Barcelona), la segona edició del Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme. Aquesta trobada va ser organitzada pel moviment social Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).

La jornada va començar amb l’acte inaugural en el qual van intervenir set dones vinculades a la lluita antiracista. Durant tot el dia, els més de 200 assistents van poder participar en diferents tallers on es van poder debatre temes molt presents actualment, com l’auge del feixisme a Europa, el paper dels mitjans de comunicació, la islamofòbia de gènere i en l’educació, l’antigitanisme, l’antisemitisme, el dret a establir centres de culte, la lluita racista i l’acollida de persones refugiades.

A l’inici de cada taller diversos ponents realitzaven una petita exposició sobre el tema i tot seguit s’obria un espai de debat perquè els assistents poguessin aportar el seu punt de vista. Les ponències van ser realitzades per persones amb un cert coneixement o directament implicades en projectes que tracten aquest tipus de discriminació. Així mateix, els diferents tallers van comptar amb persones a les quals el racisme o la islamofòbia afecta de forma directa, ja que en actes com aquest sol haver-hi una o dues persones a les quals es consideren “experts” i els quals parlen durant tot l’acte mentre que l’audiència escolta, i al final de la presentació realitza un parell de preguntes.

El Fòrum va permetre que diferents persones implicades en la lluita contra el racisme i la islamofòbia es poguessin trobar per a poder compartir idees, recursos i debatre actes problemàtiques. Espais com aquest són molt necessaris per a poder avançar en aquesta lluita, ja que necessita la participació de tots els membres de la societat.


Web d’UCFR, on les conclusions dels tallers haurien d’aparèixer aviat: : ucfr.cat