ES CA

Xixón 04/11/2023

Milers marxen per Palestina

Seguint la mateixa línia internacionalista de protestes a favor de Palestina, pel cessament de la violència i la matança a la Franja de Gaza per part de l’Estat sionista d’ocupació israeliana, la ciutat asturiana de Xixón es va bolcar en solidaritat amb el poble palestí.

La manifestació, ocorreguda dissabte, 4 de novembre, va ser tot un èxit quant a números: milers de persones van recórrer la ciutat des de la Plaça del Humedal fins a l’Ajuntament.

La manifestació brillava per la diversitat de persones. Totes tenien en comú el desig que el genocidi de l’estat sionista cessés. Es van llançar mitjançant càntics dures crítiques contra l’Estat israelià, però no només contra aquest, sinó també contra les postures dels governs occidentals i de la UE, que observa sense moure ni un dit pel poble palestí. Les i els manifestants demanaven sancions contra Israel i el cessament de relacions diplomàtiques amb aquest Estat terrorista.

La manifestació, convocada pel Comitè de Solidaritat Amb La Causa Àrab, va comptar amb el suport de diversos sindicats com el CSI (Corriente Sindical de izquierdas) i la CNT, a més de diferents organitzacions d’esquerres, grups feministes, LGTBI+… que van onejar les seves banderes en suport a Palestina.

Aquesta va ser la segona protesta que va tenir lloc a Xixón des que va començar aquesta nova ronda d’atacs vers Palestina.

És important ressaltar que en altres parts d’Asturies s’han realitzat altres manifestacions i concentracions en suport a Gaza i al poble palestí, com ara Oviedo, Avilés, Pola de Siero fa poc i Piedras Blancas.

És essencial que aquest tipus d’accions es continuïn mantenint mentre continuïn els atacs d’Israel contra Palestina, ja que cada acte de protesta ens dóna ales a la gent treballadora; ens arma i ens dóna la confiança necessària per qüestionar les decisions del poder i per poder lluitar per un món més just.

Des de Marx21 mostrem tota la nostra solidaritat amb les persones de Xixón i de la societat asturiana en conjunt que va sortir al carrer a demanar que es faci justícia per a Palestina.

Rubén Vargas, Marx21 Asturies

 

Puerto Real, Cádiz, 30/10/2023

Desenes de persones es concentren en solidaritat amb el poble palestí

Dilluns passat 30 d’octubre al voltant d’unes 50 persones es van concentrar davant de la Casa Consistorial de Puerto Real, Cádiz en solidaritat amb el poble palestí. Es va guardar un minut de silenci per les víctimes dels bombardejos indiscriminats de les forces de l’ocupació israeliana.

Ara que l’Estat sionista israelià comença una nova etapa al genocidi palestí amb la invasió per terra de la Franja de Gaza, és important que a l’ample i llarg de l’Estat espanyol se segueixi exercint pressió als carrers i es continuï mostrant la nostra solidaritat des de a baix amb Gaza i el poble palestí, fins i tot en actes modestos com aquest.

Enviem tot el nostre suport i solidaritat a les persones de Puerto Real que s’oposen al genocidi vingui d’on vingui.

Jerez, 03/11/2023

Sota el lema «Jerez amb Palestina, Stop genocidi», unes 300 persones es van concentrar a Jerez per condemnar els atacs a la Franja de Gaza i han carregat contra la complicitat de les institucions europees i nord-americanes.