ES CA

“Espero que sigui una bona lliçó perquè la societat israeliana pensi en els altres, no només en ella mateixa. Els dos milions de persones que viuen a la Franja de Gaza estan sotmesos a un setge total des de l’any 2006. Què esperen els israelians o el món d’ells?”

“Estem reescrivint la història, els nostres combatents van prendre la iniciativa”, assenyala un palestí enèrgic.

Dissabte 7 d’octubre, els palestins van clavar un gran cop al colonialisme dels colons israelians. Un palestí que viu a prop de Jerusalem va parlar amb Socialist Worker sobre la importància de l’atac sense precedents des de Gaza.

“Tots estem orgullosos. Avui s’ha escrit la història, la nostra història. Ara puc sentir els bombardejos. A Tel Aviv, Gaza i a tot arreu tot està sota el foc. Estem veient el que pensàvem que mai, a la nostra vida, succeiria.

Es va informar a la resistència palestina que Israel faria alguna cosa després del seu dia sagrat d’avui.

Però crec que per primera vegada a la història —bé, almenys des del 1973— els nostres combatents han pres la iniciativa. Ha demostrat i posat de manifest com és de feble el règim d’apartheid d’Israel.

El que Israel ha construït durant més de 30 anys, amb els murs fronterers, les tanques i les càmeres al cel, es va ensorrar. I uns quants combatents van ser capaços d’envair el territori.

Tot es va esfondrar en sis o set minuts. Els combatents van aconseguir estendre’s per Gaza i ocupar assentaments israelians i diferents camps militars. Centenars de civils palestins van travessar les tanques, destruïdes per la resistència. Crec que, per primer cop, tots els palestins del món se sentiran orgullosos del que hem aconseguit.

Gaza està ara sota el foc. Israel va destruir un enorme bloc de pisos. No sabem quantes persones van morir, però al bloc devia d’acollir centenars de famílies.

Espero que sigui una bona lliçó perquè la societat israeliana pensi en els altres, no només en ella mateixa. Els dos milions de persones que viuen a la Franja de Gaza estan sotmesos a un setge total des de l’any 2006. Què esperen els israelians o el món d’ells?

Vaig veure com la maquinària militar israeliana estava confusa i espantada pel que s’acostava. Estaven furiosos per perdre el control.

Crec que el que va venir abans del 7 d’octubre del 2023 és història, i el que vindrà després farà que les coses no tornin a ser com abans”.

Més sobre Palestina


Aquest article va aparèixer a la nostra publicació germana a Gran Bretanya, Socialist Worker