ES CA

La Coordinadora contra la Guerra de Berlín convoca una manifestació el 2 de setembre de 2023 amb motiu del Dia contra la Guerra i per la Pau al Món.

Una brutal guerra de trinxeres assola Ucraïna des de fa més d’un any i mig. Cada dia, innombrables soldats moren a les trinxeres, i cada dia homes, dones i nens segueixen sent ferits, assassinats i desplaçats. Aquesta guerra ha desposseït milions de persones de casa seva i els ha obligat a fugir, està destruint el medi ambient i el clima. La nostra solidaritat està amb la població d’Ucraïna, de Rússia i de tot el món que pateix la guerra i les seves conseqüències. Tots els qui deserten o eludeixen la guerra mitjançant l’objecció de consciència i la fugida, tots els que resisteixen, mereixen el nostre suport.

Condemnem l’atac rus a Ucraïna i la continuada escalada de la guerra per part de Rússia. També condemnem la contínua escalada per part dels països de l’OTAN, que, com la UE, juguen un paper a l’escalada del conflicte per part d’Ucraïna.

  • Exigim que el govern alemany aturi els lliuraments d’armes i es manifesti per un alto el foc immediat.
  • Exigim l’admissió i el dret d’estada per a totes les persones refugiades i l’asil per a tots els desertors/es.

La població d’altres països pateix també les conseqüències de la geopolítica despietada, la violència i la guerra. Les guerres al Pròxim Orient i l’Orient Mitjà, al Iemen, el Sudan, Mali o a les regions kurdes continuen i són alimentades per la UE, l’OTAN i el govern alemany.

Tant Rússia com Occident estan preocupats per mantenir i ampliar la seva influència política mundial. Els Estats de l’OTAN i la UE, inclòs el govern alemany, volen imposar els seus interessos econòmics i de poder polític. Ja estan planejant com la molt endeutada Ucraïna es pot convertir en un soci fiable per al capital occidental. Per exemple, la major empresa d’inversions nord-americana, Blackrock, coordinarà la reconstrucció d’Ucraïna.

  • Els interessos dels bancs i les corporacions s’oposen als interessos del poble.
  • Donem suport a les persones que s’oposen a la venda neoliberal del seu país.
  • Donem suport als qui lluiten a tot el món contra l’agreujament de la crisi alimentària i la dramàtica pujada dels preus.
  • Volem sortir de la competència entre nacions, blocs de poder i corporacions, cap a un món sense guerres, on les persones estiguin per sobre dels beneficis i on una bona vida sigui possible per a tothom.

La guerra a Ucraïna i els seus voltants ha provocat una nova onada de rearmament i una militarització accelerada. El govern alemany vol augmentar el pressupost militar en set mil milions més per complir l’objectiu del dos per cent de l’OTAN. Empreses com Rheinmetall i Krauss-Maffei Wegman estan obtenint beneficis rècord. La pressió per reclutar més joves per a la Bundeswehr (l’exèrcit alemany) és cada vegada més gran.

  • Rebutgem el rearmament i la militarització d’Alemanya i exigim que el govern federal gasti molts milers de milions d’euros en benestar social, sanitat, educació i protecció del clima.
  • Rebutgem la publicitat de la Bundeswehr a centres d’ocupació, escoles i universitats, així com el reclutament de menors.
  • Volem suspendre l’obligatorietat del servei militar, en vigor des de 2011.
  • Recordem que fa 84 anys —l’1 de setembre del 1939— va començar la Segona Guerra Mundial amb la invasió de Polònia per l’Alemanya nazi.

Cridem a una manifestació unitària: Feixisme mai més; guerra mai més!

Coordinadora contra la Guerra de Berlín, juliol de 2023

 

Firmants:

Rheinmetall Disarm Berlin, DIE LINKE.Berlin, AG Krieg und Frieden der IL Berlin, Naturfreunde Berlin, Internationale der Kriegsdienstgegner:innen, Internationalistische Jugendkommune Berlin, Revolutionäre Perspektive Berlin, North East Antifa [NEA], Berlín, Informationsstelle Militarisierung e.V., Solinetzwerk Berlín, Hände weg vom Wedding.


Aquesta declaració va aparèixer a la web de la xarxa Marx21 d’Alemanya.

Aquesta convocatòria en format octaveta, en PDF.