ES CA

Enfront de la guerra imperialista, a cada país ens hem d’oposar, en primer lloc, a la nostra pròpia classe dirigent. Així ho fa el grup germà de Marx21 a Rússia.

Tendència Socialista

Una ofensiva al front sempre condueix a una ofensiva al front intern, i l’actual guerra russo-ucraniana confirma aquesta regla.

Com més s’enreda Rússia a la guerra d’agressió, més es desferma la repressió contra els activistes socials i contra la guerra dins de Rússia. Cap de nosaltres no se sent segur avui, mentre els serveis de seguretat de Vladimir Putin parlen obertament d’una repressió imminent, les manifestacions contra la guerra són dissoltes i els activistes són detinguts per la policia i la Guàrdia Nacional.

La guerra ha estat passant només durant una setmana, però ja en aquest punt tenim els següents exemples d’“apretar els cargols”:

  • Hi ha amenaces dels serveis especials d’aplicar l’article 275 del Codi Penal rus: “Traïció a la pàtria”, els activistes antimilitaristes per informar objectivament. La pena és de fins a 20 anys de presó. La propaganda contra la guerra també es pot incloure en aquest article.
  • Els mitjans de comunicació tenen prohibit utilitzar les paraules “guerra” i “ocupació”. La resta de mitjans de comunicació de l’oposició, com Ekho Moskvy (Eco de Moscou), estan sent clausurats.
  • Roskomnadzor, el Servei Federal de Supervisió de Comunicacions, Tecnologia de la Informació i Mitjans de comunicació, va exigir a deu mitjans de comunicació l’eliminació d’articles sobre la guerra amb Ucraïna. Les autoritats consideren els missatges en ells “informació inapropiada”.

La demanda va ser rebuda per les publicacions Mediazona, Dozhd, Novaya Gazeta, Echo Moskvy, InoSMI, New Times, Svobodnaya Presse, Krym.Realii i les publicacions especialitzades Zhurnalist i Lenizdat.

En cobrir la situació actual de l’exèrcit rus, les persones només es poden referir exclusivament a fonts russes.

L’Oficina del Fiscal General de la Federació Russa diu que la xarxa social Facebook està involucrada en violacions dels drets humans i llibertats fonamentals i els drets i llibertats dels ciutadans de la Federació Russa, inclosos els que garanteixen la llibertat dels mitjans de comunicació. Facebook i Instagram comencen a patir fallides a Rússia, cosa que fa impossible contactar a temps amb camarades estrangers.

Alguns reservistes homes han començat a rebre notificacions de control de les oficines de registre i allistament militar als seus domicilis, suposadament per a “aclariment de dades”. Hi ha moltes raons per creure que això afectarà en primer lloc els activistes contra la guerra.

L’enfrontament entre Rússia i l’OTAN ha entrat en una nova fase, la guerra continua a les zones residencials de la Ucraïna oprimida. Els russos, que l’any 2014 es van albirar amb l’expansió imperial de Putin, ara estan insatisfets.

Els preus estan començant a pujar tant que el col·lapse social a Rússia és gairebé inevitable i les empreses s’estan anant de Rússia a un ritme sorprenent. El frenesí patriòtic és notablement inferior al de fa vuit anys.

La situació és extremadament greu, mai no ha succeït una cosa així en la història moderna de Rússia. Cada comunicació amb camarades estrangers pot ser la darrera. Demanem a tots els activistes contra la guerra i d’esquerres que es preocupin per fer córrer la veu.

La Rússia de Putin ha tallat les connexions aèries amb la gran majoria de països fent pràcticament impossible l’emigració per asil polític. És un deure de tothom que sigui socialista internacional ajudar els  i les activistes socials i contra la guerra que han fugit de Rússia, si és possible, per garantir que no siguin extradits pel govern de Putin.

La tasca dels socialistes revolucionaris russos, per altra banda, és resistir el major temps possible a la rereguarda imperialista, al centre de Rússia durant el major temps possible.

Llibertat als pobles! Mort als imperis!


Tendència Socialista és el grup germà de Marx21 a la Federació Russa. Aquest article va aparèixer a Socialist Worker de Gran Bretanya.