Per què marx21.net?

El món està en crisi, econòmica, ecològica… i també política. Cal, més que mai, un canvi radical.

Els partits socialdemòcrates fa molt temps que no representen una alternativa al capitalisme. Els vells partits comunistes tampoc ho fan. I fins i tot partits com Syriza i Podem que van despertar moltes esperances han demostrat tenir grans limitacions.

Les persones que ens unim en marx21.net ens inspirem en una altra visió. Pensem que les solucions no arribaran mitjançant reformes, ni de la construcció d’espais alliberats. Cal una revolució socialista des de baix, on ha de jugar un paper clau la classe treballadora, amb tota la seva diversitat.

Ens identifiquem amb la tradició política del Corrent Socialisme Internacional, resumida en la crítica revolucionària al capitalisme; en la defensa de l’internacionalisme, antiimperialisme, autodeterminació dels pobles, antiracisme, alliberament de les dones i del col·lectiu LGTB +, defensa del medi ambient …; i la visió del socialisme com un procés d’autoemancipació.

Aquesta corrent ha sabut respondre als canvis des de la caiguda del mur de Berlín fins a les revolucions àrabs, des de l’auge de l’extrema dreta a Europa fins a la decepció amb Syriza. Segueix oferint una anàlisi clara i propostes pràctiques per a les lluites reals, en cada vegada més països del món, des de Canadà fins a Corea del Sud.

Cada vegada que lluitem, se’ns plantegen dilemes: ¿Acceptem la meitat del pa, o lluitem per la barra sencera? Ens fiem de les institucions? ¿Rebutgem qualsevol tipus d’unitat amb gent que pensa de manera diferent? Aprendre de les lluites del passat —i el marxisme revolucionari és precisament una destil·lació d’aquestes lluites— ens ajuda a enfrontar-nos a aquestes qüestions.

Per això, ens proposem treballar com una xarxa d’activistes que col·lectivament es forma, debat, i participa en els fronts de lluita actuals aplicant les idees marxistes dins de les mateixes.

Les crisis ens dificulten la vida de diferents maneres, però també creen una audiència més gran per les idees anticapitalistes i revolucionàries, si sabem connectar amb ella.

Grup promotor marx21.net

red/xarxa/sare/rede anticapitalista

A %d blogueros les gusta esto: