Mataró s’uneix contra l’extrema dreta
Sílvia Sàiz, de Marx21 i UCFR.cat
Sota la bandera unitària contra el feixisme i el racisme, el barri mataroní de Cerdanyola ha fet fora el discurs d’odi de VOX. Gràcies a totes i cada una de les veus que es van alçar contra l’odi feixista el dijous 17 de febrer.
Davant del discurs populista que parla de la “seguretat que oferiran als barris”, la denuncia clara i rotunda que els diu a la cara, que és el feixisme qui fa del món sencer un lloc insegur.
El Sindicat d’Habitatge de Mataró va denunciar el paper dels Mossos al defensar els ultres.
Com lesbiana, orgullosa de ser-ho, el discurs d’odi de VOX i semblants no em genera cap seguretat A CAP BARRI on ells puguin estar. Ans al contrari, el seu LGTBI-odi, em posa en risc individualment, posa en risc els drets del meu col·lectiu, i amenaça cada persona que no sigui com ells.
Ara toca reforçar UCFR a Mataró i per tot arreu, de cara a la mobilització internacional del 19 de març, i més enllà.
NoPassaran!
Contra la llei mordassa
Maria Dantas
Tristament, vam ser poca gent a la manifestació a Barcelona, crec que no arribàvem a 70 persones. Em va fer molta ràbia quan fins i tot els policies reien de nosaltres.
Ha estat una acció molt poc unitària. Sí que hi havia representació de les PAH, dues companyes de les Putes Indignades, hi havia unes companyes dels iaioflautes… però ja està, la resta només l’esquerra radical.
Sí que hi ha hagut parlaments diversos, com el d’un periodista, representant aquest sector, cosa que m’ha semblat molt bé.
Però, segons el meu punt de vista, hem perdut una oportunitat enorme per protestar contra una llei tan transversal.
Es fan manifestacions contra les màscaretes i contra les vacunes, amb milers i milers de persones a Barcelona. Però contra una llei tan, tan perjudicial per als drets fonamentals de tota la ciutadania érem molt poques persones.
Unitària
Per mi, queda més que acreditada la importància de la lluita unitària. Realment aquesta manifestació —segons el meu parer— no ha estat unitària. Moltes consignes que es cridaven eren les de qualsevol acció antifa. És una pena.
Però cal posar en valor que una gent ha vingut i ha fet la seva protesta i una protesta sempre és bona. Només és una llàstima que hagi vingut poca gent.
D’altra banda, a altres ciutats ha estat un èxit. A la manifestació a Madrid hi ha participat molts centenars de persones i ha estat una protesta unitària.
Així que hem d’intentar, com sigui, que en temes tan transversals, que afecten directament la vida de tanta gent, hi hagi una resposta més àmplia i unitària.
2022: Any del desastre ecològic?
Marx21
Lluny de les belles paraules dels poderosos, la realitat sobre el terreny hi és aquí. 2022 ja es perfila com un dels pitjors anys per al clima.
Xina: Aquest país ha demolit més de 1.000 hectàrees d’espais naturals per donar cabuda a les noves instal·lacions dels Jocs Olímpics de 2022 que s’estan celebrant actualment amb neu 100% artificial en una regió on gairebé no n’hi ha.
Qatar: Sense esmentar la corrupció i els més de 6.500 treballadors que van morir a les obres, la Copa Mundial de futbol de 2022 és un desastre ecològic, amb la construcció d’una ciutat sencera al mig del desert, i estadis completament climatitzats.
Perú: Almenys 18.000 metres quadrats de platges es van contaminar amb cru després d’una fuita en una refineria de petroli gestionada per Repsol a la regió del Callao, al nord de Lima, la capital.
El planeta s’està morint i s’està acabant pel caprici d’uns quants i la indiferència de molts.