Es Ca

DSIP

Els alcaldes elegits de l’HDP a Diyarbakir, Mardin i Van han estat destituïts dels seus càrrecs

El nomenament d’administradors en aquests tres municipis, en un moment en què Turquia i Estats Units preparen junts una operació militar per establir una “zona segura” a Síria, mostra que l’estat no té cap intenció d’obrir el camí a un intent de solució o a un procés de diàleg.

Amb la seva intervenció l’estat turc envia diversos missatge al mateix temps.

El primer missatge és que demanen comptes a l’HDP [Partit Democràtic dels Pobles, d’esquerres i pro-kurd] per haver-se oposat al bloc AKP-MHP [dirigit per Erdogan] durant les recents eleccions, en comptes de “mantenir-se neutral”.

Un altre missatge és que l’intent d’establir una “zona segura” amb Estats Units no comporta cap diàleg, simpatia i cooperació amb el PYD [partit kurd a Síria] ni amb cap altra organització kurda, i que l’estat no renuncia a la seva estratègia de veure aquesta com una qüestió de supervivència.

Finalment, al nomenar els administradors, han deixat clar que no es permetran avenços kurds, ni a Síria ni a Turquia.

L’acostament a la qüestió kurda mitjançant polítiques basades en conflicte, judicis, presó i el nomenament d’administradors ha d’acabar.

Els alcaldes que van ser elegits (amb un 63% de suport a Diyarbakir, un 56% a Mardin i un 53% a Van) fa només quatre mesos han de ser restaurats als seus càrrecs.

L’espai democràtic a Turquia ha quedat molt reduït amb l’entrada en vigor del Sistema de govern Presidencial; ara el nomenament d’administradors usurpa un dels pocs drets democràtics bàsics de la gent, el dret a votar i ser votat.

El que necessiten les i els treballadors i les i els pobres a Turquia no és el segrest de la voluntat del poble mitjançant la política dels administradors, sinó el respecte i la millora dels drets democràtics. La ingerència en aquests tres municipis, de fet, és una amenaça contra tots els municipis i contra el dret a vot. En resum, apunta contra el que queda de democràcia.

Des el Partit Socialista Revolucionari dels Treballadors condemnem aquest atac a la democràcia. Fem una crida a tothom a defensar els drets democràtics.


dsip1mayis2012
Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (Partit Socialista Revolucionari dels Treballadors) és l’organització germana de Marx21 a Turquia